måndag 26 oktober 2009

Sagan om Figo!

Det var en gång en Matte och en Husse som hade en Boris. De ville ha en Boris till. En dag ringde en annan Matte som hade en Flick-Boris. Flick-Boris och Boris träffades och kärlek uppstod. Boris Matte och Husse hade pratat med Flick-Boris matte om att de ville ha en liten Boris när småttingarna kom. När datumet kom för nedkomst ringde Boris Matte till den andra Matten och undrade hur det gick -Det blev inga små Borisar, sa hon. Ok.
Efter åtta veckor hittade Boris Matte en annons på små-Borisar på Blocket i samma stad som Matte och Husse bodde,fast säljaren var inte Flick-Boris matte. Husse och Matte blev misstänksamma och åkte dit i allafall. I köket stod Flick-Boris Matte, men hon nekade till att mamman till småttingarna var Flick-Boris. Fast hon var likadan och lysstrade till Flick-Boris! Matten blev agressiv och vägrade hämta Flick-Boris för att visa att det inte var hon som var mamma. Matte och Husse fick iallafall parningsavgiften på 1000kr. Hon skulle ha 5000kr för en småtting men det ville inte Matte och Husse betala när de visste att det var små-Borisar. De tyckte ju att de hade rätt att FÅ en, som de kommit överens om!
Fyra månader senare kom ännu en annons på Blocket, då var små-Borisarna sex månader. Flick-Boris matte ville fortfarande ha 5000kr för dem.
Tre månader efter det kom ÄNNU en annons på Blocket. Nu skulle hon ha 1500kr för en liten Pojk-Boris. Nu slog Matte och Husse till: De skickade en god vän som fick inhandla den lille. Som råkade vara en Figo (hette egentligen något annat)
Äntligen fick Matte och Husse en lill-Boris!
Snipp, snapp.........

4 kommentarer:

  1. Det finns många oseriösa uppfödare tyvärr, det bästa ni kan göra är att skriva ett avtal om ni ska låta Boris agera avelshanne igen, säger matte. En sån uppfödare borde det skrivas om i Taxen (tidningen), så alla andra kan bli varnade. Min uppfödare har hand om tidningen så om ni går via länken på vår bloggsida, Zelmaas, så kommer ni rätt. På hennes sida finns kontakt och där får ni tag i Kerstin, en sån här sak tror jag nog att hon vill ta upp.

    Slutet gott allting gott, vilken tur att du fick komma till din pappa, så du får träffa honom under din uppväxt.

    Taxkramisar.

    SvaraRadera
  2. Tänk så´na sk-tstövlar det finns... Skönt i alla fall med historier som har lyckligt slut. Passa på att berätta för Taxenkerstin så kanske hon inte kan lura andra. Kram, Ludde

    SvaraRadera
  3. Tack för tipsen! Men det är så att varken Boris eller Flick-Boris är registrerade, så vi är nog inte välkommna i tidningen:(
    Givetvis skulle vi skrivit ett kontrakt! Men vi tyckte att vi fick så bra kontakt med henne och hon verkade så ärlig. Det enda hon var ute efter var att tjäna pengar!!Det roliga är att vi betalade ju bara 500 kr för Figo (vi fick ju 1000kr i språngavgift som vi inte skulle fått om vi tagit en valp) Dessutom var han både chipad och vaccinerad! Så jag tror att hon förlorade pengar på honom. (inte för att jag bryr mig om pengar, men lite skadeglädje i alla fall!)
    Kram på er!

    SvaraRadera
  4. näe vilken kärring! stackars er, man känner ju lite ansvar med borisbebisar ju!! tur ni fick en figo!!

    SvaraRadera